Tässä blogissa kerrotaan siitä, minkälaista Luontotalon Tapani Heinosen kanssa on työskennellä asiakkaiden näkökulmasta. Ensimmäiset kirjoitukset käsittelevät Pasasen perheen taloa, jossa Tapani vastaa kokonaisvaltaisesti taloprojektista niin luonnossuunnittelun, pääsuunnittelun kuin vastaavan mestarin tehtävän osalta. Sen lisäksi Tapani on auttanut urakoitsijoiden valitsemisessa ja kilpailuttamisessa.

TALO PASANEN

Ensimmäistä taloaan rakennuttava perhe Pasanen kääntyi Luontotalon puoleen alkuvuodesta 2020. Sitä ennen perhe oli jo ehtinyt ostaa tontin ja tavata muutamaa talokauppiasta avaimet käteen -toimitus mielessään.

”Koko rakennushaaveemme alkoi hieman yllättäen. Olimme toki haaveilleet omakotitalosta jo jonkun aikaa, mutta ajattelimme sen toteutuvan sitten joskus. Huomasimme kuitenkin alkuvuodesta 2019, että meitä kiinnostavalla alueella oli tonttiarvonta käynnissä. Päätimme osallistua ja katsoa, josko onni potkaisi”, kaarinalainen Anna-Maria Pasanen kertoo.

Arpaonni oli suosiollinen ja Pasasille tarjottiin heidän ykkösvaihtoehtonaan ollutta metsään rajautuvaa peltotonttia. Ostopäätös tehtiin nopeasti. ”Olimme vielä tuolloin siinä käsityksessä, että kun valitsisimme avaimet käteen -talopaketin, ei meidän itse tarvitsisi tehdä juuri muuta kuin valita laattoja ja tapetteja. Ehdimmekin jo olla yhteydessä muutamaan talotoimittajaan ja kävimme läpi heidän tarjontaansa”, Anna-Maria kuvailee.

Alkuvuodesta 2020 perhe osallistui pientalon rakentamiseen liittyvään lyhyeen koulutukseen, jossa he tulivat nopeasti vakuuttuneiksi siitä, että talotehtaiden tarjousten vertailu ilman omia luonnoskuvia on täysin mahdotonta. ”Hinnasta on aivan mahdotonta päästä selvyyteen, kun jokaisella toimittajalla on vähän omalaisensa pohjakuvat ja toimitussisältö”, Anna-Maria tuskailee.

Omien luonnoskuvien piirrättäminen ja talotoimittajien kilpailuttaminen niiden perusteella tuntui ainoalta järkevältä vaihtoehdolta. Mutta kenen puoleen kääntyä?

Anna-Maria muisti juuri vastavalmistuneeseen rinnetontin hirsitaloon muuttaneen työkaverinsa kehuneen oman talonsa suunnittelijaa, ja päätti kysäistä asiasta lisää. Kyseisen talon on suunnitellut Luontotalon Tapani Heinonen. ”Kun kysyin työkaveriltani suosituksia, kertoi hän Tapsan olleen korvaamaton apu rakennusaikana ja auttaneen heitä enemmän kuin itse olisivat osanneet edes pyytää”, Anna-Maria kertoo. Päätös laittaa Tapanille viestiä ja sopia tapaamisesta syntyi tämän jälkeen nopeasti.

Seuraavassa jaksossa Pasasen perhe kertoo lisää siitä, miten talon suunnittelu eteni ja miten työskentely Tapsan kanssa sujui!