Luontotalo Oy

0400 520 127
info@luontotalo.fiLuontotalo Oy

Nyt yli 30-vuoden toimintamme jälkeen voin tosiaan ylpeänä kertoa Teille että yrityksellämme on eräs Suomen historian pitkäaikaisimmista tietotaidoista liimatusta hirrestä valmistettujen pientalojen suunnittelusta ja toteutuksesta.

Kohteemme suunnitellaan erityisesti pientalojen suunnitteluun ja valmistukseen toteutetulla suomalaisella suunnitteluohjelmalla. Hirret valmistetaan Suomen nykyaikaisimmassa hirsitalotehtaassa. Suomen pitkäaikaisemmalla liimatun hirren valmistuksen kokemuksen omaavalla henkilökunnalla. Suomalaisesta havupuusta, männystä tai kuusesta valintanne mukaisesti. Valikoidusta suomalaisesta puusta, jolla on yhdet maailman parhaimmat liimatun hirren raaka-aine ominaisuudet, sitkeys, suoruus ja lujuus ulkonäköä unohtamatta.

luontotalo0Toiminnassamme noudatetaan lisäksi ISO 9001:2000-standardiin perustuvaa laadunhallintajärjestelmää.
Vaikka käytössämme on yksi Suomen parhaimmista suunnitteluohjelmista ja viimeisimmät koneet ja laitteet liimattujen hirsien työstöön sekä valmistukseen niin erityisen ylpeitä olemme ennen kaikkea koko hirsitalon toteutuksen osaamisesta. Suunnittelusta rakentamiseen. Tietoa ja taitoa.
Käytännössä olemme oppineet ymmärtämään että valmis rakennus hienoista ohjelmista ja koneista huolimatta on juuri niin hyvä kuin miten hyvät suunnitelmat rakennuksesta on tehty, niin arkkitehti kuin rakennesuunnittelun osalta ja kuinka hyvin itse rakennustyö on johdettu ja toteutettu juuri suunnitelmien mukaisesti.
Suunnitteluohjelmat helpottavat osaavien suunnittelijoiden työtä, nopeuttavat suunnittelua ja vähentävät suunnittelun ja tuotannon virheitä. Suunnitteluohjelmat tietysti tuottavat myös loistavia valokuvamaisia esityksiä asiakkaan katseltavaksi valmiista talosta jo ennen sen rakentamista. Asia joka on erityisesti asiakkaiden mieleen.

luontotalo1Hyvät, viimeistä teknologiaa olevat koneet ja laitteet taas vain mahdollistavat mittatarkkuuden ja upean viimeistellyn ulkonäön. Tärkeä asia tämäkin, mutta ei korvaa suunnittelun tärkeyttä.
Itse asukkaan asumisen viihtyvyyteen, terveelliseen sekä turvalliseen asumiseen, vaikuttaa siis kaikkein eniten suunnittelijoiden ja rakentajien käytännön työstä saama ammattitaito. Vaikka takanamme on siis jo yli 30-vuotta liimatun hirsirakentamisen tietotaitoa, kehitystyömme jatkuu edelleen.
Juuri tästä asiasta olemme ylpeitä. Asia joka on kaikista lähinnä sydäntämme.

luontotalo2HALUAMME:
– Suunnitella Teille juuri toiveidenne mukaisen toimivan talon josta voitte myös Te olla ylpeitä ja tyytyväisiä niin talon ulkonäköön kuin myös huoneiden sijoittelun toimivuuteen.

– Että talonne rakenteet, perustus, vesikatto ja niihin liittyvät rakenteet suunnitellaan parhaalla mahdollisella tietotaidolla, koska haluamme, että Teillä on talossa asuessanne turvallinen, lämmin kuin myös terveellinen olotila vielä vuosienkin päästä.

– Lisäplussaa saatte myös kateellisista naapureista ja ystävistä.

Rakennesuunnittelu on yksi yrityksemme parhaista osaamisalueista, koska hallitsemme koko talon rakentamisen alusta loppuun asti. Alun suunnittelusta viimeiseen listojen asennukseen. Asiaan vaikuttavat myös Suomessa olevat maailman tiukimmat määräykset talon lämmöneristyksen osalta, tiiveysvaatimukset talossa ovat myös todella vaativat, kuin myös että talossa pitää olla terveellinen asua, ei hometta ja vetoisuutta. Hyvä, miellyttävä ja puhdas sisäilma hengittää.
Rakentaminen on tässä ketjussa myös tärkeä lenkki. Vaikka kuinka hyvin talonne suunnittelemme ja toimitamme loistavat materiaalit, ilman hyvää työmaalla tapahtuvaa työnjohtoa ja työntekijöitä ei lopputulos ole välttämättä hyvä. Tämän johdosta koulutamme jatkuvasti niin työnjohtoamme kuin työntekijöitä vastaamaan alan viimeisimmästä tekniikasta. Asialla on myös kylläkin huono puolensa, asiakkaat keksivät aina vaan uusia kohteita koska eivät halua päästää hyviä miehiä työmaalta pois.
Valmiin talon hinta muodostuu hyvin monesta tekijästä. Talon muodosta, käytetyistä materiaaleista, niiden laadusta ja määrästä kuin myös taloon sijoitetusta tekniikasta, mm sähkö, vesi, lämpö ja ilmastointi. Samoin rakentajien ammattitaito ja työn määrä kuin myös jopa tontti vaikuttavat vuodenaikoja myöden talon lopulliseen hintaan.
Talon rakentamisessa tulee tietysti ottaa myös huomioon omat taloudelliset resurssit kuin myös talon pitkäikäisyys vuosihuoltoineen, jopa sen jälleenmyyntiarvo.

Tervetuloa Luontotalon asiakkaaksi. Toteutamme parasta.

Tapani Heinonen

Toimitusjohtaja

TOIMINTA-AJATUKSENA MARKKINOIDA, SUUNNITELLA, TUOTTEISTAA JA KONSULTOIDA SUOMALAISISTA RAAKA-AINEISTA VALMISTETTUJA KORKEALAATUISIA, YKSILÖLLISIÄ  LAMELLIHIRSITALOJA TERVEELLISEEN ASUMISEEN VENÄJÄLLÄ PAIKALLISTEN LAADUKKAIDEN JA OSAAVIEN PITKÄAIKAISTEN YHTEISTYÖKUMPPANIEMME KANSSA.

Keskitymme kokonaisvaltaisesti oman ydinosaamisen mukaiseen, koko projektin hallintaan sekä toimimme verkottuneesti suomalaisten, alan johtavien alihankkijoiden kanssa maksimoidaksemme korkealaatuiset, yksilölliset hankkeemme.