Luontotalo Oy

0400 520 127
info@luontotalo.fiLuontotalo -hirsitalo

LUONTOTALO naturally the best.

Luontotalon toimintafilosofiaan kuuluu koko talonrakentamisen hanke alun suunnittelusta vuosien päässä oleviin huoltotoimenpiteisiin. Luontotalo ei siis toimi tehtaan tuotannon ehdoilla vaan tavalla joka saavuttaa asiakkaalleen parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Haluamme olla mukana toteuttamassa korkeaa kokonaislaatua tavoittelevien asiakkaiden yksilölliset tarpeet ja arvostukset massiivisilla yksilöllisillä ratkaisuilla, joita sarjatuotanto ei pysty tyydyttämään.

haukka279Olemme panostaneet myös huomattavasti hirsitaloalaa enemmän hirsitalon suunnitteluun. Jo alun luonnossuunnitteluvaiheessa rakennus mallinnetaan, myös asiakkaan arkkitehdin luonnokset. Tällä ratkaisulla tarkistetaan heti alkuvaiheessa toteutusmahdollisuus hirsitekniikalla. Suunnitelmat ovat yksilöllisiä, juuri rakennettavan talon tarpeisiin. Olemme kehittäneet jopa aivan oman perustusratkaisun erilaisten paikallisten erityisolosuhteiden johdosta, mm Venäjälle. Lämmin, vahva ja turvallinen, myös rakennusmiehet huomioiden työn tekemisessä. Samoin rakennuksen niin kosteiden tilojen rakenteisiin kuin myös lämmöneristysrakenteisiin on kiinnitetty erityistä huomiota, mm tuuletusrakenteet.

Vaativien asiakkaiden yksiöllisten hankkeiden vaatimukset täyttävään laatutason saavuttamiseen olemme päätyneet hyväksi havaittuun ratkaisuun jossa tilaamme suunnittelumme mukaiset hirret alan laadukkaimmalta hirren valmistajalta, puutavarat ym materiaalit vastaavasti näiden alojen parhailta valmistajilta. Rakennusmateriaalien laatu ja määrät tarkistetaan toimituslistojen mukaiseksi ja paketoidaan asiakaskohtaisiin muovisuojattuihin nippuihin toimitiloissamme odottamaan kuljetusta rakennuspaikalle. Tällä ratkaisulla olemme saavuttaneet huomattavaa laatutason nostoa hirsirakennuksissa ja saaneet paljon tyytyväisiä asiakkaita.

Hirsitalon lopputulokseen eniten vaikuttava, suunnittelu sekä projektin hallinta, pidetään tiukasti itsellä sekä seuraamme myös tarkasti alan viimeisimpiä ratkaisuja. Tämän johdosta talomme mm sisältävät yleensä huomattavasti enemmän hirttä kuin vastaavasti toisilla suomalaisilla hirsitalovalmistajilla. Pyrimme käyttämään paljon hirttä myös väliseinissä sekä myös toisen kerroksen rakenteissa, päätykolmiot mukaan lukien. Ratkaisu on hirsitalon tarjousvaiheessa kallis, mutta vähentää huomattavasti työmaalla tapahtuvaa työtä sekä rakenteissa tapahtuvia rakennusvirheitä, jotka yleensä aiheuttavat kylmän vetoa, ihmeellisiä listoituksia, kotelointeja ja muita asumista haittaavia omituisuuksia. Ja saahan asiakas myös tuolloin haluamansa aidon hirsitalon.

Laatu samoin kuin aikataulujen pitävyys on meille suuri kunnia-asia. Erittäin tärkeää se on kaikessa toiminnassamme,  suunnittelussa,  materiaaleissa kuin ilman muuta myös toimitusajoissa. Mitä lupaamme, sen pidämme.

Ratkaisulla ja laadunvalvonnallamme, ISO 9000:2000 käsikirjaan perustuvalla, olemme pystyneet vaikuttamaan alihankkijoidemme toimintaan laatutasoa ja ratkaisuja nostavasti normaaliin teolliseen massatuotantoon verrattuna. Alihankkijat tekevät mielellään yhteistyötä kanssamme koska näin myös he saavat uutta ajattelua toimintaansa ja saavat välillä tehdä myös muuta kuin pelkkiä massatuotteita. Samalla olemme kuitenkin pystyneet pitämään hintatason kilpailijoidemme tasolla. Lopputuloksena korkeampi laatu  samalla rahalla.

Uskomme olevamme tulevaisuuden tiennäyttäjiä toimintatavallamme yksilöllisten, laadukkaiden hirsitalojen rakentamisessa. Panostammekin mielellämme enemmän yksilöllisen kohteen suunnitteluun, laatuun, projektin neuvontaan, kuin näyttävään imagomainontaan ja kalliiseen johtajistoon.

Tämän johdosta Luontotalo onkin hyvin paljon muuta kuin vain kasa rakennustarvikkeita tontilla ja kauniita esitteitä.